Frequently Asked Question

Πως θα δημιουργήσω έργο/συνεργασία;
Τελευταία Ενημέρωση πριν 11 μήνες

  • Στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα https://school-education.ec.europa.eu/el μπορείτε να βρείτε συναδέλφους και σχολεία για συνεργασία.
  • Από τη σελίδα Εύρεση Εταίρων: https://school-education.ec.europa.eu/el/networking μπορείτε να βρείτε μια πρόταση για ένα πρόγραμμα που θα ξεκινήσει και υπάρχουν οι συνάδελφοι που θα το ιδρύσουν και θα το συνδημιουργήσουν στην πλατφόρμα ή να ανεβάσετε μια δική σας πρόταση και να αναζητήσετε εταίρους.
  • Από τη σελίδα People https://school-education.ec.europa.eu/en/networking/people μπορείτε να αναζητήσετε έναν συνεργάτη, πληκτρολογώντας το όνομα του μεσα στην πλατφόρμα, για το project σας και τον προσθέσετε στις επαφές σας.
  • Στην περιοχή Projects https://school-education.ec.europa.eu/el/networking/projects ή στην περιοχή https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning υπάρχει πεδίο για να εγγράψετε το έργο σας. Συγκεκριμένα: Από την αρχική σελίδα της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για τη Σχολική Εκπαίδευση, επιλέγετε το πεδίο: eTwinning https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning. Στην αριστερή πλευρά της σελίδας θα δείτε το πεδίο: Create a project. Το επιλέγετε.Θα ανοίξει ένα παράθυρο στο οποίο θα επιλέξετε το σχολείο με το οποίο θα συμμετάσχετε (ΠΡΟΣΟΧΗ αν εργάζεστε σε παραπάνω από 1 ποιο σχολείο θα επιλέξετε). Πατήσετε το Next, και στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται θα πρέπει να επιλέξετε τον/τη Συνεργάτη σας, που πρέπει να είναι στις επαφές σας. Στο επόμενο παράθυρο θα πρέπει να κάνετε μια περιγραφή του έργου σας (τίτλο, σύντομη περιγραφή, γλώσσα, αριθμός και ηλικία μαθητών, γνωστικά αντικείμενα -η φράση Vocational subjects είναι προαιρετική γιατί αναφέρεται σε γνωστικά αντικείμενα ΕΠΑΛ-, στόχοι, διαδικασία, μαθησιακά αποτελέσματα και μια αντιπροσωπευτική εικόνα –προαιρετικά-), όπως υποβάλλουμε για τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων. Μετά κάνετε μια προεπισκόπηση για να διαπιστώσετε ότι είναι σωστά και πατάτε Submit-Υποβολή. Ο/Η συνεργάτης σας θα πρέπει να αποδεχτεί την πρόσκληση που θα λάβει και, κατόπιν, το έργο θα ελεχθεί από τον Εθνικό Οργανισμό και θα εγκριθεί.Καλό είναι στον σχεδιασμό σας να έχετε μια δραστηριότητα που θα ολοκληρώνεται από κοινού με τη συνεργαζόμενη τάξη σε ένα χρονικό διάστημα που θα σας εξυπηρετεί, π.χ. ανά μήνα. Θα ξεκινήσετε με μια εισαγωγική δραστηριότητα γνωριμίας των μαθητών. Για κάθε δραστηριότητα θα δημιουργείτε και μια σελίδα στο Twinspace.

Πληροφορίες δείτε στα:

Παρακαλούμε περιμένετε!

Παρακαλούμε περιμένετε... θα πάρει ένα δευτερόλεπτο!